Chugoku Paints BV nam haar nieuwe fabriek in Heijningen in gebruik en Eskens Process Solutions leverde de Dyno-Mill parelmolens en werkte intensief mee aan de opbouw van deze ultramoderne verffabriek

Chugoku Paints BV koos voor deze productie-uitbreiding bewust voor een samenwerking met ESKENS PROCESS SOLUTIONS en de vertrouwde technologie van de DYNO-MILL parelmolens.

KD 20BChugoku, de Japanse fabrikant van hoogwaardige lakken en verven, is al sinds 1988 aktief in Nederland. Het bedrijf nam reeds in 1988 het Nederlandse Camrex holding BV over en vestigde later haar Europees hoofdkwartier in Hijningen. Op 22 maart opende Chugoku Paints BV in Heijningen één van de meest moderne verffabrieken ter wereld. Door de productieprocessen volledig te automatiseren en door gebruik te maken van de allernieuwste milieubewuste technieken en processen verkleinde Chugoku haar ecologische voetafdruk op een spectaculaire wijze, en dit ondanks een sterk verhoogde productiecapaciteit die moet toelaten om de volumes te laten groeien naar 10 à 12 miljoen liter per jaar.

De Poederdosering werd opgebouwd door AZO en voor het inmengen van de poeders in de vloeistoffen koos Chugoku voor de Duitse NIEMANN-KREIS dissolvers. Voor het vermalen van de verf plaatste ESKENS PROCESS SOLUTIONS 3 nieuwe DYNO-MILL KD60 molens met daarnaast een hoog energetische DYNO-MILL ECM AP10 molen. De geproduceerde verf gaat van deze molens via een buizenstelsel naar een volautomatische afvullijn van het merk SCANDINAVIAN AUTOMATION. Het doseren, vullen en pelletiseren gebeurd volledig geautomatiseerd. Om zo milieuvriendelijk mogelijk te kunnen produceren werd een groot aantal zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt het vervuilde solvent voor meer dan 90% teruggewonnen in een destillatie-unit van het merk RENZMANN.

Niets werd aan het toeval overgelaten om  het succesverhaal van Chugoku Paints BV verder te kunnen zetten. Er werd gekozen voor de allerbeste machines en partners en samen met het management van Chugoku zorgden ze ervoor dat deze volledig nieuwe fabriek op ongeveer 1 jaar tijd werd opgetrokken.

terug naar overzicht