De Duitse fabrikant Probst und Class ontwerpt en produceert al meer dan 90 jaar Colloïde molens voor het homogeniseren van mengelingen van vloeistoffen en droge stoffen.

Reeds in 1933 behaalde het Duitse Probst und Class een eerste patent voor een Coloïd mill en sindsdien hebben ze hun producten steeds verder geoptimaliseerd.

De PUC colloïde molens zijn gebaseerd op het rotor stator principe waarbij het product door een opening wordt geperst en zo aan sterke wrijving en druk wordt onderworpen. Deze opening kan zeer nauwkeurig afgesteld worden op het resultaat dat men wenst te bereiken zodat men steeds hetzelfde resultaat bereikt.
PUC colloïde molens kunnen in zeer verschillende industrieën ingezet worden en zijn ideaal wanneer deeltjes in een vloeistof zeer precies moeten vermalen en vermengd worden. Voor de meest grondstoffen, aggregaten en agglomeraten volstaat één passage door de molen om het gewenste resultaat te bereiken.

De PUC Colloïd mills bestaan in verschillende versies: zowel verticale modellen (Type O) die via een trechter gevoed worden, als in-line modellen (Type E en Type EL). Deze laatste kunnen volumes van 150 tot 60.000 liter per uur verwerken en worden gebruikt voor het homogeniseren van producten zoals vetten, sausen; crèmes; vleespasta’s; …

lees meer op de PUC website : http://colloid-mills.com/probst-class-90-years-mechanical-engineering-processing-and-manufacturing-industry

 

 

terug naar overzicht