Het Duitse Gebrüder Lödige Maschinenbau GmbH vierde einde vorig jaar haar 80ste verjaardag.

Het bedrijf uit Paderborn is vooral bekend voor haar horizontale ploegschaarmengers die de meest speciale en complexe processen aankunnen. Ook in de voedingssector en de sector van de tandheelkunde zijn er een aantal mengprocessen die een grote nauwkeurigheid en reinigbaarheid vereisen, en waarvoor Lödige de geschikte machines produceert.

Voor complexe mengprocessen betrouwen industriële klanten toch vooral de alom bekende Duits machinefabrikanten zoals “ Gebrüder Lödige Maschinenbau GmbH”.  Lödige bouwt al 80 jaar lang hoogtechnologische ploegschaarmengers volgens specificaties die samen met de klant overlegd en vastgelegd worden. Zo bouwt Lödige machines die onder hoge druk of onder vacuüm moeten kunnen mengen, robuuste mengers met een extreem slijtvaste bekleding. Grote reactoren van 10.000 liter en meer, maar ook uiterst nauwkeurig afgewerkte labomachines en mengers in roestvrij staal voor de ‘fijne’ industrieën zoals de voedingsindustrie, de cosmetica of de farmaceutische industrie.

Voor de voedingssector of voor de productie van tandheelkundige mengsels produceerde Lödige de laatste jaren onder andere;

  • Mengers voor het mengen van kruiden, toppings en ingrediënten voor droge soepen of ontbijtmixen.
  • Mengers voor het coaten van suiker bestemd voor de bakkerijsector en het coaten van citroenzuur voor de vleessector.
  • Mengers voor het maken van tandheelkundige pasta’s, dus speciaal gecoat zodat elke vervuiling vermeden wordt.
  • Mengers voor thee-mixen die gemengd maar niet gebroken mochten worden.
  • Mengers voor het compacteren van koffiepoeders bestemd voor pads en cups.
terug naar overzicht