RHEWUM produceert uiterst nauwkeurige zeefmachines die het mogelijk maken om fijne poeders te verdelen in fracties met verschillende deeltjesgrootte. Met deze machines is het mogelijk om een zeer fijn metaalpoeder te produceren (bijv. aluminium, magnesium, ijzer enz.). Doordat zowel alle grote agglomeraten alsook het fijnstof worden verwijderd, blijft er een zeer zuiver metaalpoeder over dat  meteen kan verwerkt worden.

Metaalpoeder zeven is niet eenvoudig omdat het een zeer abrassief product is en om de gewenste kwaliteit van het metaalpoeder te bereiken, moeten alle onzuiverheden, ondermaatse deeltjes en stof worden verwijderd en agglomeraten moeten worden losgemaakt. De Rhewum MDS machines zeven gepoederde metalen met een deeltjesgrootte vanaf 40 μm zeer nauwkeurig en bereiken daardoor een zuiverheid van meer dan 99 procent.

  • Onbalansmotoren met een hoge frequentie (> 25 Hertz) screenen en transporteren het gepoederde metaal lineair over het horizontale zeefoppervlak.
  • Door de hoge frequentie en lage amplitude maken de deeltjes een groot aantal micro-sprongen en worden zo al of niet door de mazen van zeefdoek geleid.
  • De MDS zeven zijn modulair opgebouwd waardoor het mogelijk is meerdere rechthoekige zeefdekken op elkaar te stapelen. Zo bekomt men een groot zeefoppervlak op een klein vloeroppervlak.
  • Slijtvaste biconische  stuiterende ballen houden het zeefgaas vrij tijdens het zeven.

RHEWUM MDS

terug naar overzicht