ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Historie

Toen Theodoor Simon Eskens in 1898 zijn handelsmaatschappij oprichtte, had hij niet kunnen bevroeden dat zijn naam zo lang zou voortleven.

Terug in de tijd

Toen Theodorus Simon Eskens in 1898 zijn handelsmaatschappij oprichtte, had hij niet kunnen bevroeden dat zijn naam zo lang zou voortleven. Al is de huidige onderneming niet meer te vergelijken met het bedrijf dat hij toen startte, wij koesteren de historie die aan ons succes voorafging en leiden u graag langs enkele highlights uit het verleden, van nieuw naar oud:

2021: Central SAT verandert van naam 

Central SAT verandert van naam en gaat verder als Eskens Tinting Solutions France. Daarnaast verhuist het kantoor naar een splinternieuw onderkomen in Mandelieu La Napoule.

2018: Eskens Tinting Solutions wordt 100% eigenaar van Stort Eskens 

Na een jarenlange joint venture tussen Eskens Tinting Solutions en Stort Eskens worden in 2018 de aandelen van Stort Eskens overgenomen gaat Stort Eskens verder als Eskens Tinting Solutions UK Ltd

2015: twee vaste gezichten treden toe als aandeelhouder 

Remko Burggraaf en Jelle-Julius Carter worden medeaandeelhouder van Eskens Tinting Solutions B.V.

2015: Eskens Tinting Solutions verkrijgt een meerderheidsbelang in Central S.A.T.

Eskens Tinting Solutions groeit verder en verkrijgt een meerderheidsbelang in het Franse service en onderhoudsbedrijf Central S.A.T.

2014: van familiebedrijf naar groep

De meest recente mijlpaal in onze geschiedenis is de oprichting van Eskens Group en de opsplitsing van Eskens Benelux in Eskens Tinting Solutions B.V. en Eskens Process Solutions B.V.

In 2014 blijkt de groei namelijk zo bestendig, dat een andere organisatievorm nodig is om het bedrijf de toekomst in te leiden. De sfeer van een familiebedrijf blijft, maar de professionalisering zet door.

2006: een nieuwe generatie aan het roer

In 2006 gaan alle aandelen Eskens over van Martien Seijsener naar Bas Seijsener en Joost Poot. Zij begeleiden in 2007 de joint venture van Eskens Polen en ICH Zaanstad en starten met de verkoop van CPS Color kleurpasta’s. In 2007 wordt ook Eskens Industrial Cleaning opgericht.

1995: start met Corob kleurenmengmachines

Eskens verkrijgt het agentschap voor de kleurenmengmachines van COROB. Dit is de eerste stap naar het gespecialiseerde segment dat later ‘Eskens Tinting Solutions’ zal gaan heten. Het bedrijf heeft inmiddels Bas Seijsener en Joost Poot verwelkomd, beiden familie van Martien. Het eeuwfeest van 1998 luidt een nieuwe periode van uitbreiding in.

1989: naast verkoop ook service

Eskens start een eigen servicedienst voor de apparatuur die het levert. Van een echte salesorganisatie groeit het bedrijf uit tot een totaalleverancier, die ook het aanspreekpunt is voor reparaties en onderhoud van de machines. De eerste eigen monteurs treden in dienst, en dankzij hen weten onze klanten zich verzekerd van continuïteit en betrouwbaarheid.

1981: van Amstelveen naar Ede naar Alphen aan den Rijn

Martien Seijsener, als sinds 1975 in dienst bij Eskens, neemt de handelsmaatschappij over. Hij zal het bedrijf de twintigste eeuw inleiden, met een uitbreiding over de landsgrenzen heen en met de introductie van nieuwe agentschappen. Het bedrijf verhuist naar Ede en in 1984 naar Alphen aan den Rijn.

1898: het prille begin

Aan het einde van de negentiende eeuw startte de grondlegger van ons bedrijf, Theodoor Simon Eskens, aan het Thorbeckeplein 5 in Amsterdam een handelsfirma voor grondstoffen in de industrie. Zijn naam houden wij in ere, net zoals zijn initialen nog steeds zijn opgenomen in ons logo.