ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

FKM10.000D Food Grade menger voor de productie van functionele mengsels voor de vleesindustrie.

Gebrüder Lödige Maschinenbau GmbH uit Paderborn/Duitsland heeft een horizontale Ploughshare®-Mixer type FKM10.000D geleverd aan één van de grootste Duitse fabrikanten van functionele mengsels voor de vleesindustrie. Vooral voor dergelijke grote menginstallaties is het horizontale ontwerp de beste keuze, en Lödige ontwierp de perfecte machine voor hen.

De menger heeft een totaal volume van 10.000 liter en kan batches tot 7.000 liter verwerken. Het doel van de klant is om batches tot 5 ton te produceren. Hij zal droge mengsels van specerijen maken waarin hij tijdens het mengen vloeibare componenten zal injecteren. De high shear shoppers aan de achterkant van de machine zorgen ervoor dat er geen klonters in het fijne mengsel ontstaan. De zuivere mengtijd per batch bedraagt ongeveer 5 à 8 minuten, afhankelijk van het recept. Plus natuurlijk de tijd die nodig is voor het vullen en lossen van de menger.

De menger heeft verschillende inlaten, 3 inspectiedeuren en een centrale uitlaat. Om hygiënische redenen is de volledige menger in roestvrij staal uitgevoerd, en geïnstalleerd in een clean room. Inderdaad, deze machine werd geïnstalleerd met een “zwart/wit scheiding” die werd geïnspireerd door de farmaceutische industrie waarvoor Lödige ook mengers en tabletcoaters produceert. De hoofdaandrijving van deze Lödige menger is achter de wand in een aparte onderhoudsruimte geïnstalleerd. Alle verdere aandrijfdelen of lagers van de menger zijn afgedekt met hygiënisch ontworpen roestvrijstalen kappen.

Dit is echt de nieuwe generatie van Food Grade Mixing en de Lödige ingenieurs zijn er trots opdat ze  dit interessante project mee tot een god einde hebben gebracht.

Tags : , , , , ,

Eco-efficiënt produceren met de DYNO®-MILL maalmolens

Tegenwoordig worden de nieuwste modellen van de DYNO®-MILL maalmolens voor heel verschillende industrieën gebruikt. Nieuw zijn de vele toepassingen die te maken hebben met de zoektocht naar eco-efficiënte productiemethodes

Rhewum GeniusDrive : Nieuwe onbalans motoren voor Rhewum zeefmachines.

Om de hoge standaarden van de Rhewum zeefmachines, transportbanden en feeders te garanderen, besloot RHEWUM AG de trilmotoren voor deze machines voortaan in eigen huis te gaan bouwen.