14 augustus 2020

Nieuw: de LC light tablet coater van Lödige Process Technology

Lödige Process Technology presenteert een geheel nieuwe serie tablet coaters: de LC light-serie. Deze onderscheid zich van de andere Lödige Coaters (LC series) door zijn gestandaardiseerde en dus kostenefficiënte ontwerp.
13 augustus 2020

Pindakaas maken met de PUC colloïde molen

De Probst und Class colloïde molen wordt vaak gebruikt voor het malen van pinda’s, amandelen, zonnebloempitten, soyabonen. Ook het maken van Pindakaas is gebaseerd op het vermalen van noten
13 augustus 2020

Eco-efficiënt produceren met de DYNO®-MILL maalmolens

Tegenwoordig worden de nieuwste modellen van de DYNO®-MILL maalmolens voor heel verschillende industrieën gebruikt. Nieuw zijn de vele toepassingen die te maken hebben met de zoektocht naar eco-efficiënte productiemethodes
29 april 2020

In de DYNO®-MILL UBM kan u nu ook werken met 0,2 mm maalparels

In de DYNO®-MILL UBM-molens kunnen nu ook de zeer kleine Tosoh-parels van 0,2 mm gebruikt worden. Dit geeft onze klanten die bijvoorbeeld digitale inkt produceren de mogelijkheid om de deeltjes in hun producten nog fijner te vermalen zonder dure ceramische maalelementen te hoeven gebruiken.
9 april 2020

Rhewum GeniusDrive : Nieuwe onbalans motoren voor Rhewum zeefmachines.

Om de hoge standaarden van de Rhewum zeefmachines, transportbanden en feeders te garanderen, besloot RHEWUM AG de trilmotoren voor deze machines voortaan in eigen huis te gaan bouwen.
17 maart 2020

EVA vacuum de-aeration units of PUC for the production of grease

Probst Und Class makes complete units for the production of greases from NLGI 0 to NLGI 6. In these units, the EVA vacuum de-aeration system is providing a continuous de-aeration. These EVA vacuum de-aeration units and the PUC colloïde mills can also be used in the pharmaceutical, cosmetics and food industries
3 maart 2020

De Lödige CoriMix® maakt zeer fijne granulaten

De Lödige CoriMix® is een snelle, continue menger speciaal ontwikkeld voor het maken van zeer fijne granulaten door het homogeen inmengen van vloeistoffen in poederachtige stoffen. De machine is relatief klein, maar zodra het proces goed is gedefinieerd, kan de CoriMix® een hoge doorvoer verwerken en een continue stroom fijne granulaten produceren.
28 februari 2020

NIEUW : Eskens R-Mikxs nu in twee versies leverbaar

Eskens Process Solutions ontwikkelde enkele jaren terug de Eskens R-Mikxs, een menger/dissolver voor het mengen van verf of coatings in emmers en potten van 5 tot 20 liter. Deze menger wordt door onze klanten zeer sterk gewaardeerd. Vandaar de ontwikkeling van een nieuwe R-Mikxs versie zonder rollenbaan, geschikt voor emmers en vaten van 20 tot 100 liter met een maximale diameter van 450 mm.
18 februari 2020

Lödige mengers voor food en dental toepassingen

Het Duitse Gebrüder Lödige Maschinenbau GmbH vierde einde vorig jaar haar 80ste verjaardag. Het bedrijf uit Paderborn is vooral bekend voor haar horizontale ploegschaarmengers die de meest speciale en complexe processen aankunnen. Ook in de voedingssector en de sector van de tandheelkunde zijn er een aantal mengprocessen die een grote nauwkeurigheid en reinigbaarheid vereisen, en waarvoor Lödige de geschikte machines produceert.
14 januari 2020

Rhewum MDS: Compacte zeefmachines voor het zeven van metaalpoeders

Metaalpoeder zeven is niet eenvoudig omdat het een zeer abrasief product is en om de gewenste kwaliteit van het metaalpoeder te bereiken, moeten alle onzuiverheden, ondermaatse deeltjes en stof worden verwijderd en agglomeraten moeten worden losgemaakt. De Rhewum MDS machines zeven gepoederde metalen met een deeltjesgrootte vanaf 40 μm zeer nauwkeurig en bereiken daardoor een zuiverheid van meer dan 99 procent.