ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Colloïde molens

Probst und Class GmbH (PUC) maakt Colloïde molens voor zeer uiteenlopende doelgroepen zoals de voedingsindustrie, de cosmetica producenten of de zware chemie.

Colloïde molens

Met de colloïde molens van PUC kan u poeders in vloeistoffen mengen, dispergeren en vermalen. Met een aangepaste geperforeerde schijf kan u er ook pasta’s mee homogeniseren en mengen. De PUC ontluchters en vacuüm ontluchters verwijderen luchtbellen uit producten met een hoge viscositeit zoals yoghurt, kazen, vetten of smeermiddelen.

 

PUC Colloïde molens

In een Colloïde molen worden de producten door de opening tussen de rotor en de stator geperst en ondergaan zo verschillende krachten zoals wrijving, druk en afschuifkracht (al of niet gecombineerd).

  • Type O Horizontale colloïde molens voor batch-processen
  • Type E colloïde molens die horizontaal of verticaal kunnen gebruikt worden in zowel batch- als continu processen (tot 43.000 liter/uur)
  • Type EL colloïde molens voor horizontale in-line processen waarin tot 60.000 liter per uur verwerkt kan worden.

Meer informatie vindt u op de website van Probst & Class > 

Mail ons voor meer informatie
of bel (NL) +31 172 468046
of bel (BE) +32 15 45 15 00

Colloïde molens
Colloïde molens

PUC Vibro-reactoren en Perforated Disc Mill

Vigro-reactoren zijn colloïde molens waarbij het rotor stator systeem een dubbele configuratie heeft met daarin een set messen.

In de perforated disc mill wordt een geperforeerde schijf geplaatst waarlangs een vlijmscherp mes roteert. De geperforeerde schijf kan gemakkelijk gedemonteerd worden en vervangen worden door een schijf met een andere perforatie … afhankelijk van het product.

Deze molens worden vaak gebruikt voor het vermalen van voedingswaren of cosmetische producten, maar worden ook ingezet in de chemische sector. Ze bestaan zowel in horizontale als verticale versies en kunnen in-line of voor batch processen gebruikt worden.

meer informatie >

Mail ons voor meer informatie
of bel (NL) +31 172 468046
of bel (BE) +32 15 45 15 00

PUC Ontluchters en vacuüm ontluchters

PUC ontluchters worden ingezet in de voedingsindustrie om de houdbaarheid van producten te verlengen of in de chemische industrie (productie van vetten) om te vermijden dat luchtbellen in het product leiden tot onnauwkeurigheden bij het verpakken.

meer informatie >

Mail ons voor meer informatie
of bel (NL) +31 172 468046
of bel (BE) +32 15 45 15 00

Colloïde molens

Onze andere producten voor Vloeistoffen

Kunnen we u helpen?

We beantwoorden uw mail zo snel mogelijk: info@eskens.com.

Of bel ons : +31 172 46 80 36.