ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nieuwe kostenefficiënte Lödige batchmengers “Light Series”

Door de introductie van een serie gestandaardiseerde mengers kan Lödige nu de levertijden aanzienlijk verkorten en een aantrekkelijke prijs bieden voor machines van zeer hoge kwaliteit.

Lödige Process Solution staat bekend om zijn oplossingen op maat. Lödige produceert al zijn mengers in de fabriek van het hoofdkantoor in Paderborn/Duitsland en bouwt ze volgens de eisen van de klant. Soms hebben deze machines zeer exotische vormen en accessoires om binnen het proces van de klant een perfecte resultaat te kunnen leveren. Het bouwen van dergelijke machines is alleen mogelijk met uitgebreid reken- en ontwerpwerk gevolgd door veel semi-handmatige manipulaties en optimalisaties. Dit gaat natuurlijk gepaard met een kostprijs die voor meer eenvoudige machines vaak te hoog is.

Door de introductie van de Light-serie kan Lödige nu veel sneller (levertijden van 4 tot 5 maanden) en tegen een lagere prijs batchmengers voor het labo of de productie leveren.

De FKM “Light Series” worden nog steeds geproduceerd in het Duitse hoofdkantoor van Lödige, en zijn ontworpen voor de behandeling van poedervormige, grove of vezelige bulkgoederen, maar ze bestaan enkel voor de modellen FKM 130 LC tot FKM 3000 LC (tot 3000 liter totaalinhoud), en hebben een gestandaardiseerd ontwerp dat is ontwikkeld voor een duidelijk gedefinieerde reeks functies.

De offertes voor deze standaard mengers uit de Light-serie vermelden wel nog voldoende gestandaardiseerde opties waardoor de menger aangepast kan worden aan het proces waarvoor ze worden aangeboden. Zo kunnen op de basismachine nog steeds shoppers, vloeistofinjectoren of een PT100 voorzien worden. Ook de controle eenheid kan flexibel ontworpen worden, en deze machines bestaan ook in een ATEX-uitvoering.