ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

WAB IMPA°CT REACTOR® : EEN GROTE STAP NAAR EEN GROENERE CHEMIE

De chemische industrie Wordt vaak met de vinger gewezen wanneer het gaat om millieuvervuiling, CO2 uitstoot en dergelijke.

Daarom werkt het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Willy A. Bachofen AG (WAB) sinds 2019intensief aan een oplossing voor een groenere toekomst in de chemische industrie.
Vorig jaar toonde WAB de WAB IMPA°CT REACTOR® op de European Coating Show en sindsdien is de interesse in dit innovatieve product zeer snel gegroeid.

De WAB IMPA°CT REACTOR® is een gepatenteerde inductief verwarmde parelmolenreactor voor continue mechano-chemie. Het toestel is gebaseerd op de gekende DYNO-MILL parelmolens van WAB. Maar bij de WAB IMPA°CT REACTOR® verwarmt een inductor rond de roerelementen de reactanten tot +160 °C. De maalmedia (zirkonium parels) in de reactorkamer zorgen voor een hoge en uniforme mechanische energie-input en een uitstekende oppervlaktevernieuwing van de reactanten.

 

Dit maakt de chemische reacties efficiënter. Tegelijkertijd wordt er minder giftig afval geproduceerd, wat resulteert in lagere productiekosten.

Onlangs installeerde WAB een extra prototype van de WAB IMPA°CT REACTOR® in het WAB Process Technology Centre in Muttenz. Met deze piloot-opstelling kan WAB samen met haar onderzoek partners in een hoger tempo proeven uitvoeren op verschillende producten, en internationale klanten ondersteunen bij hun productontwikkelingen.

 

 

In het blad CHIMIA (2023, 77, No. 5), een wetenschappelijk tijdschrift voor chemie, verscheen intussen ook een artikel over deWAB IMPA°CT REACTOR®. Het artikel beschrijft wat mechano chemie is en het belang ervan voor een groenere toekomst in de chemische industrie. Bovendien wordt uitgelegd welke leemte de WAB IMPA°CT REACTOR® opvult. Tot nu bestond er immers geen geschikte en schaalbare apparatuur om deze technologie van uit het onderzoekslaboratorium op te schalen voor gebruik in industriële toepassingen.
U kunt het artikel hier vinden: https://www.chimia.ch/chimia/article/view/2023_370/6229

En nu kunnen we u met enige trots aankondigen dat de WAB IMPA°CT REACTOR® genomineerd is voor de Best of Industry Award in de categorie Farmaceutische Technologie. We hopen dat de award effectief ook naar WAB gaat.

Wenst u meer informatie over de WAB IMPA°CT REACTOR®, of wil u graag testen doen binnen één van uw projecten, neem dan contact op met Eskens Process Solutions via info@eskens.com.

 

Tags : , , ,