ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

KREIS-DISSOLVER® Standard KDV en VKDV

De KREIS® DISSOLVERS vormen samen met de DYNO®-MILL maalmolens het ideale duo voor de verffabrikant die gelooft in kwaliteit en duurzaamheid.

Eskens Process Solutions is fier dat we nu ook in Nederland de officiële agent zijn voor de producten van de firma Wilhelm Niemann GmbH. Wij geloven in kwalitatief goede producten die vele jaren betrouwbaar werken zonder onverwachte stilstand of hoge onderhoudskosten.

Het is niet voor niets dat wij kwaliteitsproducten als de DYNO®-MILL maalmolens, de KREIS®-dissolvers en de RENZMANN was- en destilleermachines verdelen.

Al deze merken staan bekend voor hun uitstekende kwaliteit en hebben een sterke reputatie op vlak van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ze scoren allemaal erg goed wanneer we hun total cost of ownership vergelijken met andere merken die bij de aankoop misschien goedkoper zijn, maar al na enkele jaren vervelende problemen vertonen met stilstand en extra kosten tot gevolg.

 

De standaard KREIS®-DISSOLVERS KDV

De KREIS®- dissolvers KDV werken met mobiele mengcontainers, en zijn geschikt voor producten met een matige tot hoge viscositeit. De mengers en de vaten worden volledig zelf door Niemann in Duitsland vervaardigd, en kunnen product-batches van 30 tot 5.000 liter verwerken.

Deze krachtige dissolvers zijn uitgerust met een motor met vermogens van 6.8 tot 160 kW, met een moderne frequentieomvormer of een mechanisch Niemann poelie systeem

Als mengschijf wordt vaak gekozen voor een in de hoogte verstelbare dubbele KREIS-DISSOLVER®disc. Deze zorgt voor extra turbulentie en betrekt ook het product dicht bij de wand mee in de vortex. Lukt dit niet, dan monteert Niemann een schraper op de dissolver zodat de dispersie mooi in de volledige batch tot stand komt.

De KREIS®- dissolvers VKDV zijn een vacuüm variant van de KREIS®- dissolvers KDV en zijn geschikt voor producten met een extreem hoge viscositeit (tot wel 1,000,000 mPas). Mengen van kitproducten of het inkleuren van vetten is voor deze mengers geen probleem. Doordat de mengschijf onder vacuüm tot boven het product kan gebracht worden, leveren deze machines een luchtvrij product af met een mooi vlak productoppervlak, waardoor de vaten zonder extra bewerking onder de pers geplaatst kunnen worden, en het product probleemloos in potten of cartridges kan afgevuld worden.

De KREIS®-DISSOLVERS KDV en VKDV kunnen beide geleverd worden in een ATEX versie en met een aan de behoefte van de klant aangepast deksel.