ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

RHEWUM ontwikkelde een efficiënte geluidisolatie voor uw zeefmachines

Zeefmachines zijn meestal niet de stilste machines in de productieketen. Het trillen van het zeefdoek, in combinatie met het op en neer springen van het product dat aan hoge snelheden over de machine raast, veroorzaakt een constant geluid. Om dit geluidsniveau te beperken levert Rhewum al geruime tijd machines met een volledig metalen behuizing. Zo een behuizing op een bestaande machine aanbrengen is zeer omslachtig en daardoor niet kostenefficiënt.

Daarom zochten de ingenieurs van Rhewum naar een andere oplossing en ontwikkelden ze samen met een toeleverancier een isolerend zeildoek dat op maat van de machine wordt gemaakt. Het bestaat uit een stevig maar toch flexibel materiaal met een akoestisch membraan dat het geluid goed absorbeert.
Dit zeildoek kan zo het geluidsniveau van de machine met 8 dB verlagen, wat neerkomt op een halvering van het waargenomen geluidsniveau.

Doordat het zo flexibel is kan het zeildoek eenvoudig op de machine worden gemonteerd. Belangrijke onderhoudsopeningen blijven goed bereikbaar, omdat het zeildoek op deze cruciale punten voorzien is van flappen die eenvoudig open geritst kunnen worden.

Wilt u ook de geluidsemissie van uw zeefmachine verminderen? … neem dan even contact op, en wij laten voor u berekenen wat zo een isolatiedoek zou kosten.

 

Tags : ,