ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Stop met lucht te verkopen! jouw klanten willen geen lucht in hun product

Of je nu mayonaise of ketchup produceert, smeervetten of chemische suspensies, jouw klanten willen geen lucht in hun product.

Bij het produceren van vloeibare producten met een hoge viscositeit raakt gas of lucht zeer fijn verspreid in de dikke vloeistof of pasta. Om dit te voorkomen gebruiken onze klanten de EVA-unit van Probst Und Class.

Het proces is eenvoudig: je voedt het te ontluchten product in het vacuümvat waar het product als een dunne film of in druppelvorm langs de binnenwanden van het vat stroomt. Via het conische bodemgedeelte van het vat verlaat het ontluchtte product de EVA-unit.

Tijdens dit proces wordt de oppervlakte ven het product verhoogd en worden de diffusiepaden van het product verkort. Hierdoor komen gassen (zoals zuurstof) die in het product verspreid zitten, of die zich aan vaste deeltjes hebben vastgehecht, vrij en kunnen ze eenvoudig worden verwijderd. Dit proces heeft geen invloed op de temperatuur van het product.

De EVA vacuüm ontluchtings-units worden gebruikt in zowel de farmaceutische-, chemische-, cosmetische industrie, als in de   voedingsmiddelenindustrie.

Probst Und Class is deze maand aanwezig op de Achema beurs in Frankfurt (22-26 augustus)