ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Welke eisen stellen verffabrikanten tegenwoordig aan machinefabrikanten? In een interview aan een Duits tijdschrift geven Christian en Michael Diddens hun visie op de markt.

Onze klanten stellen steeds strengere eisen op het gebied van het ontwerp van de machines, maar ook op het vlak van het aanleveren van procestechniek, montage en inbedrijfstelling worden ze steeds kritischer. We merken dat er een toenemende vraag is naar oplossingen met betrekking tot automatisering, hetzij als deeloplossing of als complete oplossing. Het sleutelwoord Industrie 4.0 duikt steeds vaker op in de vraag van klanten. Daarnaast zien we dat de fabrieken groter en complexer worden.

Waarom kiezen lak- en verfbedrijven voor Kreis-dissolvers®?

Onze klanten waarderen de robuustheid en duurzaamheid van de Kreis-machines. Een kwaliteit waarmee onze machines zich in de loop der jaren zeker hebben bewezen. Daarnaast houden onze klanten van de eindeloze optie-mogelijkheden die we bieden, maar waar we echt mee scoren is onze grote voorraad aan onderdelen, waarmee we onze klanten samen met onze agenten zoals Eskens Process Solutions een snelle en efficiënte dienst na verkoop kunnen bieden.

Niemann staat voor kwaliteit en speciale oplossingen. Bij het bouwen van onze dissolvers trachten we steeds rekening te houden met de wensen van onze klanten, en deze ook te realiseren. Bovendien kunnen die klanten met onze apparatuur grotere hoeveelheden en betere productkwaliteiten produceren dan met standaard mengers. Dit is vooral belangrijk wanneer onze klanten grotere batches willen produceren. En dat is zeker een trend die we merken.

Daarnaast zien we duidelijk een evolutie naar gesloten systemen die volledig automatisch kunnen worden bediend. De verkoop van machines die stofvorming bij het doseren van poeders zo goed als uitsluiten, en van machines met receptuurcontrole zit duidelijk in de lift. Ook kleinere klanten willen steeds beter uitgerust werken en kiezen voor machines met complexe dekselsystemen en machines die voorbereid zijn op een toekomstige automatisatie.

Onze klanten moeten zich ook voortdurend aanpassen aan nieuwe en complexe regelgeving vanuit de overheid, en stellen daarom steeds meer eisen met betrekking tot arbeidsveiligheid en ergonomie. Daarom presenteerden we op de European Coating Show een nieuwe reinigingscyclus die het voor de operator mogelijk maakt om op een veilige manier de as van de dissolver te reinigen.

Wat ten slotte zeker ook in het voordeel van de dissolver-technologie spreekt zijn de lage bedrijfskosten. De kosten voor slijtdelen en onderhoud zijn minimaal. Bovendien kunnen onze klanten met hun Kreis-dissolver® een grote verscheidenheid aan producten produceren, en ten slotte is de mogelijkheid van CIP-reiniging zeker ook een voordeel.